Yufka ustalarının pek bilinmeyen teknikleri! 1 kaşık ekleyince yufka daha hızlı açılıyor

Yufka ustalarının pek bilinmeyen teknikleri! 1 kaşık ekleyince yufka daha hızlı açılıyor

Evde yufka açarken bilmeniz gereken lezzet tüyosu. Birçok kişinin haberi bile yok

Börek yapımında kullanılan böreklik yufkanın hazırlanması oldukça önemlidir. Yufka hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bu püf noktaları uygulayarak, yufkalarınızın daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
 

YUFKA TARİFİ NASILDIR?

Lezzet.com.tr sitesinde böreklik yufkanın tarifi paylaşıldı. İşte işinizi kolaylaştıracak böreklik yufka tarifi

Malzeme listesi

  • Yaklaşık 1 kg un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

maxresdefault-001.jpg

BÖREKLİK YUFKANIN TARİFİ

  1. Unu bir kaba eleyin. Ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi çırpma teli ile çırpın.
  2. Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika bekletin.
  4. Bezelere ayırın. Hamur bezelerini tezgahın üzerine alın. Nişasta serpiştirip ince yufkalar şeklinde açın.

Böreklik yufkanın tarifi işte bu kadar kolay... Unutmadan; Böreklik yufka tarifi bu şekilde hazırlanabilir. Bu tarif sayesinde evde kolaylıkla börek yapabilirsiniz. Yufkalarınızın lezzetli ve yumuşak olması için yoğurda dikkat etmek önemlidir. Ayrıca hamurun dinlenmesine de özen göstermelisiniz. Börek yapımında doğru malzemeleri kullanmak ve tarife uygun şekilde hareket etmek de başarılı bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

Yufka hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da hamurun ne kadar ince açılacağıdır. Yufkaların inceliği, böreğin lezzeti üzerinde büyük etkiye sahiptir. Bu nedenle, yufkalarınızı mümkün olduğunca ince açmaya özen gösterin.

Börek yapımında kullanacağınız yufkanın hazırlanması oldukça önemlidir. Yufka hazırlarken yoğurt eklemek ve yufkayı ince açmak, lezzetli ve yumuşak yufkalar elde etmenizi sağlayacaktır. Bu püf noktaları uygulayarak, enfes börekler yapabilirsiniz.

İlgili Haberler